Compromís adoptat pel Departament de Salut

Façana CatSalutLa fibromiàlgia és una síndrome clínica caracteritzada per dolor crònic generalitzat a tot el cos, amb predomini als músculs i a l'esquena i amb presència d'una exagerada i extensa sensibilitat local a la pressió en múltiples punts.

La fibromiàlgia és una malaltia freqüent especialment entre les dones (4,2 % de dones i 0,2 % d'homes afectats a la població espanyola), i sovint s'acompanya de cansament, trastorns del son i de l'estat d'ànim, símptomes digestius i mal de cap, entre d'altres.

La fibromiàlgia pot afectar significativament la qualitat de vida de les persones que la pateixen i tenir un important impacte personal, familiar, laboral i social. Malgrat que en els darrers anys s'està investigant a fons aquesta malaltia, encara resten moltes incògnites sobre les seves causes i els mecanismes que influeixen en el seu desenvolupament.

Catalunya disposa actualment de setze unitats hospitalàries especialitzades en el diagnòstic i tractament de la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica.

El 12 de maig se celebra el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica.

En el marc del Pla de Salut, al llarg dels propers mesos es farà el redissseny del procés assistencial de la fibromialgia, la sindrome de fatiga crònica i la sindrome de sensibilitat química múltiple amb l'objectiu de presentar un model d'atenció d'aquestes malalties a Catalunya el proper mes de setembre i posteriorment desplegar-lo a tot el territori impulsant les mesures que contingui de l'àmbit assistencial, de formació, de recerca i de sensibilització social.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer