Barcelona deixa d'utilitzar Glifosfats. No s'utilitzaran herbicides químics

No amb glifosfatBarcelona ja és una ciutat lliure de glifosat, arran de l’aplicació de la mesura de govern que establia que a partir del gener del 2017 no s’aplicaria cap herbicida químic als espais verds i a la via pública. Amb la intenció de tenir una ciutat més naturalitzada, es faran servir mètodes alternatius, com ara el vapor d’aigua, la plantació de gramínies o l’ús d’encoixinats d’escorça de pi, o simplement es deixarà créixer l’herba.

L'eradicació del glifosat comportarà un canvi en la fesomia del verd de la ciutat, però ho ha justificat basant-se en estudis científics que alerten sobre l’afectació dels productes químics en la salut humana i animal.

Pel que fa al territori, en els escocells dels arbres es deixaran les herbes espontànies, vetllant per una bona integració en l’espai urbà i pel seu bon estat, és a dir, evitant sensació de deixadesa o brutícia. Quan convingui s’eliminaran les herbes de manera manual o amb l’ús de maquinària específica. Les freqüències de desherbatge seran diferents segons la tipologia de carrer i la ubicació de l’escocell.

Més informació a: http://eldigital.barcelona.cat/arbres-i-espais-verds-lliures-de-glifosat_460075.html

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer