Fent pinya!
Plataforma FAMILIARS FM-SFC
setembre/desembre 2010 | núm 6
BUTLLETÍ TRIMESTRAL
TOTS ELS DRETS RESERVATS


En aquest número:

Editorial: hem dit prou
Sobre el XMRV
Calaixos buits
Desafecció i malaltia
La Resolució 203/VIII
 

Sobre el XMRV:

Amb la necessària prudència que cal al abordar temes que poden generar expectatives que finalment pot ésser que no es vegin complertes, ja hem parlat del treball que va ésser publicat l'octubre de 2009. S'ha escrit molt a la xarxa sobre el retrovirus XMRV.
Nosaltres estem raonablement esperançats, però queda molta feina per davant. Per la nostra part, deixem la ciència per els científics. Per part dels governs, la seva responsabilitat és donar suport en mitjans materials, humans i econòmics als equips investigadors, i en aquest sentit, no sembla que hi hagi bones notícies.

Calaixos buits: excusa a utilitzar?

Els nostres polítics s'afanyen en explicar-nos que els calaixos dels governs, són buits. No ens expliquen amb massa concreció en quina part en són responsables, i tanmateix podria ser que aquesta realitat fos emprada com una justificació per deixar -encara més- abandonats els malalts afectats per la FM, la SFC o les SQM.

Mireu sí que és cert que hi ha una crisi de cavall, si que és cert que potser caldrà ajustar expectatives a la realitat, però el que no és del tot cert és que totes les solucions, han de vindre de la mà de carregar tots els costos als més dèbils. Calen solucions imaginatives. Per exemple, sabíau que a les administracions públiques es porta una gestió "generosa" de les partides pressupostàries?. Actualment si a una secció determinada de qualsevol administració pública, se li assignen (per exemple) 100.000 €, els seus responsables han de fer tot el possible per gastar els 100.000 €. Si solament en gasten 80.000 €, la seva bona gestió en la contenció de la despesa no es veurá premiada. El que es trobaran aquests responsables de gestionar aquests diners, és que a l'any següent, els assignaran solament 80.000 €.

I sabeu què passa?. Doncs que tots els responsables procuren gastar els 100.000 €, per tal que la seva partida pressupostària no es vegi minvada. Alguns fan veritables esforços per arribar a gastar la totalitat de la seva partida, sense mirar massa si es gasta racionalment o no. I ningú controla si aquesta diferència ha estat ben o mal gastada, cosa que és especialment greu, si tenim en compte que estem parlant de la gestió de diners públics- diners de tots els ciutadans.

No seria millor premiar una bona gestió econòmica premiant l'estalvi en lloc de la despesa " a la defensiva"?. S'ha malgastat molt... si ara no es malgasta tant...potser és per que és cert que els calaixos són buits!.
De la millora de la gestió de les partides pressupostàries és d'on poden sortir els milions d'euros, que ara tant es troben a faltar.

Haurem de comprar bonus de la Generalitat?

Si no es millora aquesta gestió de l'economia de les administracions, l'argument de la crisi ...és solament una excusa de mal pagador!

Desafecció i malaltia.

Efectivament i com és notori, el termini d'un any que estableix el text de la Resolució 203/VIII de 21 de maig no ha estat respectat.

De les intervencions dels parlamentaris que es varen produir en defensa de l'aprovació del text aprovat el 21 de maig de 2008, destaquem una afirmació: "no tornareu a estar sols en la defensa dels drets del malalts."

Aquest estiu associacions de malalts i familiars, hem tingut la oportunitat de escoltar de les diferents gerències territorials del CatSalut, que havien fet per complir amb el mandat parlamentari del 21 de maig de 2008. El text de la resolució 203/VIII explica amb una claredat meridiana de quina forma s'han d'organitzar els serveis de salut dedicats a l'atenció dels malalts afectats de Fibromiàlgia i/o SFC.

Doncs en un resum força ràpid del resultat d'aquestes trobades, podem dir que no és cert que les 16 UHE funcionin d'acord amb els continguts de la resolució.Totes les gerències territorials- totes- varen coincidir en dues coses: que encara no havien desenvolupat les seves organitzacions segons mandat del parlament, i ens demanaven confiança. La veritat és que vàrem visionar uns power points molt bonics, però que no coincideixen en res, amb la percepció de la realitat en el que fa a l'assitència dels malalts.

Quan des de els governs no es treballa amb rigor i seriositat, quan queda demostrat que no hi ha voluntat real de fer les coses i quan la ciutadania ho percep així, apareix la perillosa "desafecció de la ciutadania". Els malalts també són ciutadans...i també el proper dia 29 de novembre seran davant de la urna. Potser tindran en compte els -encara reals- dos anys en llista d'espera a l'Hospital Clínic, o el menysteniment a que es veuen - encara avui dia- els malalts que han de passar per l'ICAM...

Els malalts no es van queixar; van actuar en defensa dels seus drets. No es van queixar; vàren signar a favor de la ILP. Segurament seguiran sense queixar-se.


Si tinguéssim que dirigir un missatge clar a aquells que tenen previst presentar-se com a candidats a les properes eleccions autonòmiques els diríem una cosa semblant a això:

Ara els malalts i familiars, no tenen una ILP a la que donar suport, ara tenen les properes eleccions, i no tenim mena de dubte que es tornaran a expressar sense queixar.-se. Tornaran a actuar en defensa dels seus drets. Nosaltres no podem saber a qui, finalment, atorgaran la seva confiança per la propera legislatura. Però sabem del cert, a qui no li atorgaran. No votaran a aquells que no han respectat els seus drets, a aquells que no s'han destacat precisament per la vetlla en l'atenció rebuda. No votaran als responsables que han permès que hagin rebut menyspreu quan cercaven ajut i atenció. Aquells que fins i tot els han negat la informació sobre la malaltia que pateixen directa o indirectament, afectats o familiars i amics..Aquells que no ens han permès ajudar a ajudar!

Recordin que 140.000 ciutadans van actuar donant suport a la ILP.

Ara, les persones malaltes i els seus familiars i amics ja estan dempeus, exigint els seus drets!

Desafecció i malaltia desatesa, son una mala combinació...no creuen?

 

Inici Pàgina

 


 

Editorial: Hem dit prou

Els malalts i familiars no poden ésser enganyats.


El proppassat dia 5 d'octubre, els malalts i familiars afectats per la FM. la SFC i/o la SQM, varen manifestar clarament a la Consellera Geli, que no es veritat que les 16 UHE funcionin segons els contiguts de la resolució 203/VIII de 21 de maig de 2008.

No sabem si es que no se'n adonen, els nostres polítics, de que ja no podem més!. No podem continuar suportant la invisibilitat social, el menysteniment sistemàtic per part d'alguns professionals, i ni molt menys la manipulació grollera que des de la Conselleria de Salut s'ha intentat. Quant més creuen que podrem aguantar?

Si, es va demanar en plena via pública la dimissió de la Sra. Geli, i tot i que a aquestes alçades seria una dimissió simbòlica, hi han al menys 10 raons per que les persones congregades espontàniament a la Plaça les Comes, cridessin "Geli dimissió!:

 • No s'ha volgut fer la feina!. No hi ha hagut voluntat política per tal de fer-la.

 • No s'ha volgut unes UHE en ple funcionament.

 • Han intentat enganyar el col·lectiu de malalts i familiars!

 • Han desobeït al Parlament de Catalunya!

 • Els malalts no poden confiar en els fins ara, responsables de l'administració responsable de salut!

 • No s'ha volgut explicar a la societat ni el patiment ni els efectes d'aquestes malalties!

 • No s'ha volgut formar als metges amb criteris validats internacionalment.!

 • Ens han volgut fer passar per bojos!

 • S'ha intentat utilitzar aquestes malalties!

 • Ens han demanat confiança i han demostrat amb els fets (fets i no paraules) que no ens en podem refiar dels actuals governants!

  En aquest sentit, encara a data d'avui, és pot definir la situació actual fent referència al document que vàrem lliurar via registre , en data 27 de gener de 2010, per la Federació Catalana per a la FM/SFC, la lliga SFC i la Plataforma FAMILIARS FM/SFC.

  Serà necessària una altre acció de suport per fer valdre els nostres drets?

   

  Entre tots hem sabut dir prou, prou i prou!

  I t'hi pots afegir donant suport a la Cause al Facebook:
   

  Jo dono suport a la Resolució 203/VIII / Yo apoyo la Resolución 203/VIII

  cause resolució

   

   

 • Nou espai web de la Plataforma FAMILIARS FM-SFC

  Ja funciona el nou espai web de la Plataforma, que us permetrà interactuar amb nosaltres.

  Hi haurà fòrums, enquestes, podreu disposar d'un taulell d'anuncis...

  L'adreça web ha canviat:

  http://www.plataformafamiliars.org

  La Resolució 203/VIII

  La resolució 203/VIII, va esdevenir un fet diferencial de cara a afrontar el tractament d’aquests malalts, perquè des de el moment de la seva aprovació per unanimitat de tots els diputats i diputades presents en aquella votació del dia 21 de maig de 2009, al Parlament de Catalunya, a partir del moment mateix de l’aprovació de la resolució, la FM i la SFQ van adquirir una condició d’existència oficial, deixant de ser unes malalties "desconegudes" per les administracions del nostre país.

  Exigim el bon funcionament de les UHE

  Estem disposats a defensar el seu compliment...amb el vostre ajut.
   

   


   

  Gràcies per seguir-nos. Per més informació, us podeu adreçar a:

  Web de la Plataforma FAMILIARS FM-SFC

  Blog fibrofamiliars

  I a l'adreça postal de la Coordinadora d'Entitats del Poble Sec
  C/Elkano, 24
  08004 Barcelona

   

  Tornar a Plataforma Familiars