Fibromiàlgia i pressupostos Generals de l’Estat 2022

Tenim nova informació sobre les gestions que hem estat fent-i continuarem fent- al Congreso de los Diputados, en relació a la inclusió de dues partides pressupostaries als Pressupostos generals de l’Estat 2022.

Com potser sabeu, hem demanat dues partides:

– Una per dur a terme una campanya de conscienciació al voltant de la fibromiàlgia, la síndrome de fatiga crònica i la sensibilitat química múltiple. Demanem una campanya des de les institucions públiques

-Una partida pressupostaria per dotar dels recursos necessaris per l’imprescindible impuls a la recerca pel coneixement, i abordatge d’aquestes malalties.

Doncs bé, avui podem afirmar que tres grups parlamentaris del Congreso de los Diputados, han presentat esmenes a l’articulat. ( esmenes 3653, 3654, 3891, 3996, 4018 i 5088. Les podeu trobar a la pàgina web del Congreso, al paràgraf “enmiendas al articulado” aquest és l’enllaç:

https://www.congreso.es/ca/cem/pge2022

Queda un gens senzill camí fins la definitiva aprovació d’una o de varies d’aquestes esmenes:

-Votació a la Comisión de Presupuestos

-Informe al Ple del Congreso de los Diputados

-Votació al Pleno del Congreso

-Votació a la Comissió del Senat

-Votació al Pleno del Senado.

Cal tindre en compte que hi han més de 5.000 esmenes que han de seguir aquesta tramitació. I si no hi ha canvis respecte del que el Congreso hagi enviat al Senado, el text finalment seria aprovat i publicat al BOE.

Si hi han canvis, el text retornaria al Congreso de los Diputados i es tornaria a votar amb els canvis, que el Congreso podria o no aprovar.

Finalment publicació al BOE.

Si voleu conèixer al detall aquest mecanisme d’aprovació dels Pressupostos entreu aquí.

Posted in General.